Otrdiena, 22.10.2024 22:27
Airisa, Irīda, Īrisa
Pirmdiena, 21. oktobris, 2024 17:24

Pēc ierēdnes izteikumiem saceļas viedokļu vētra: Vai Latvijai ir jāsamierinās ar masveida migrāciju?

OgreNet
Pēc ierēdnes izteikumiem saceļas viedokļu vētra: Vai Latvijai ir jāsamierinās ar masveida migrāciju?
Foto: Aizsardzības ministrija
Pirmdiena, 21. oktobris, 2024 17:24

Pēc ierēdnes izteikumiem saceļas viedokļu vētra: Vai Latvijai ir jāsamierinās ar masveida migrāciju?

OgreNet

Raidījumā «Preses klubs», diskutējot par imigrantiem Latvijā, Valsts kancelejas Inovācijas laboratorijas vadītāja Evija Taurene pauda viedokli, ka šobrīd «migrācija ir jāpieņem kā notiekošs faktors» visā Eiropā. «Tas ir absolūti normāli, ka arvien vairāk migrantu mēs redzam arī Rīgā un reģionos visā Latvijā. Vienīgais jautājums ir tas, kā mēs izvēlamies ar to strādāt. Vai mēs izvēlamies to ignorēt, domājot, ka tas viss kaut kā atrisināsies, vai arī mēs aktīvi iesaistām šos cilvēkus mūsu sabiedrībā,» sprieda Taurene.

Šis apgalvojums ir izraisījis īstu viedokļu vētru, tostarp raisot pārsteigumu gan par šādas struktūras – Inovācijas laboratorijas – esamību, gan par ierēdnes pausto.

Ēriks Stendzenieks: Līdz šim jutos nedrošs, skumjš un iztukšots, bet tad uzzināju, ka mums ir Valsts kancelejas Inovācijas laboratorija, un tagad jūtos drošs, priecīgs un piepildīts. Kā arī kaislīgi pieņemu visu sacīto. Reizēm ir tik labi sēdēt, saņemt algu un turēt muti ciet, lai neviens pat nenojauš par tavu eksistenci un nesāk uzdot jautājumus. Bet, nē, vajag aizvilkties uz raidījumu...

mceu_9304673911729520165660.png

@inese_f: Mums vajag šādu «inovāciju», kā citur Eiropā? Sirmgalvis Kanārijās ierodas mājās un konstatē, ka viņa mājokli ieņēmuši imigranti.

@n_karklinz: Es nepieņemu! Tādas Taurenes kaitē latviešu valstij! Atlaist par pretvalstisku nostāju! Samazināt štatus! Likvidēt šo iestādi!

@wannax_j: Nav jāpieņem migrācija pašplūsmā kā normāls stāvoklis, kā «notiekošs faktors»! Migrācijas politikai ir jābūt datos balstītai, kontrolētai, lai neatkārtotu citu valstu dārgās un traģiskās kļūdas arī Latvijā.

@JanRobJo: Es ikdienā redzu imigrācijas sekas Berlīnē un Londonā. Sekas ir katastrofālas. Izskatās, ka Taurene ir palaidusi garām, ka gan Vācija, gan Francija ir uzsākušas robežpārbaudes, jo imigrantu noziegumu vilnis ir aizgājis par tālu. Latvijai ir jāver ciet robeža, kamēr vēl var.

@maijaroze: Kādu signālu raida nelegālo imigrantu apbalvošana ar bezmaksas pajumti un ēdienu tā vietā, lai tie tiktu sūtīti atpakaļ uz savām izcelsmes valstīm? Kādu pienesumu tie dod valsts ekonomikai?

@gvido_home: Nelegālā imigrācija nekādā gadījumā nav jāpieņem kā notiekošs faktors, ir jādeportē visi nelegālie imigranti.

@jenuufa: No šitās vietas – «Tas ir absolūti normāli, ka arvien vairāk migrantu mēs redzam tepat» – vajadzētu paskaidrot. Kā mēs viņus tā redzam? No kurienes un kāpēc? Tas notiek nekontrolēti?

@jonans_o: Nē, nav jāpieņem kā norma. Ar to ir jācīnās ar visiem iespējamiem līdzekļiem, ja vēlamies saglabāt savu valsti. Tāpat ir jābeidz murgot par šo migrantu integrāciju. Rietumeiropas valstu piemēri rāda, ka tas nestrādā attiecībā uz cilvēkiem, kas uzauguši ar citām vērtībām.

@janiskonons: Ja kāds dzīvo pirmajā stāvā un no otrā stāva caur griestiem sāk gāzties ūdens, tas ir jāuztver kā notiekošs faktors, un viss, ko mēs varam darīt, ir mēģināt kaut kā šo ūdeni izmantot saimnieciskām vajadzībām vai tamlīdzīgi…

@aarrvviiss: Interesanti, kādas vēl šādas laboratorijas atrodas valsts paspārnē?

@Prusis: Vai tajā laboratorijā inkubatoros audzē valsts civildienesta ierēdņus?

@Zvejnieks98: Kādu kaut cik zināmu inovāciju Latvijā ieviesa Taurenes kundze vai kādus inovācijas eksperimentus veica savā laboratorijā, ja jau viņa ir Valsts kancelejas Inovācijas laboratorijas vadītāja? Un kāds sakars inovācijām ar migrantu nekontrolētu ielaišanu Latvijā?

@JuAivars: Tas stils un naratīvs ir vienkārši katastrofāli briesmīgs – jāsaka viss, lai, nedod dies, netīšām nepasaka kaut ko pret priekšniecības viedokli. Tā taču var pazaudēt siltu vietiņu, no kuras nekādas pievienotās vērtības nav, tikai pīrādziņi... Trakāk nekā padomju komunisti.

@Kazimaite: Pašiznīcināšanās kā norma? NĒ! Tie, kas aicina tos migrantus, vai paši pēc savas iniciatīvas atbraukušie ir atbildīgi par šīs kultūrtelpas vērtību un normu apgūšanu, nevis es kā pilsone. Neaicinātiem ciemiņiem sava nama durvis NEATVERU. Nebūs miera šaizemē…