Otrdiena, 22.10.2024 22:33
Airisa, Irīda, Īrisa
Pirmdiena, 21. oktobris, 2024 07:39

Ogrēnieši Latvijas izlases sastāvā florbolā uzvar Polijā

Osports.lv
Ogrēnieši Latvijas izlases sastāvā florbolā uzvar Polijā
Foto: osports.lv
Pirmdiena, 21. oktobris, 2024 07:39

Ogrēnieši Latvijas izlases sastāvā florbolā uzvar Polijā

Osports.lv

Šonedēļ Polijas pilsētā Novi Tomislā norisinājās Sešu nāciju turnīrs florbolā, kurā Latvijas izlases sastāvā piedalījās arī Ogres florbola audzēkņi Markuss Januševskis un Kārlis Stukāns. Izcīnot četrus panākumus piecās spēlēs, mūsu valstsvienība kļuva par šī turnīra uzvarētāju un ieguva kausu par pirmo vietu.

Latvijas florbolisti turnīru sāka aizvakar ar uzvaru pār Vācijas izlasi (4:2), bet pēc tam ar 1:5 zaudēja dāņiem. Sestdien latvieši ar 5:2 uzvarēja norvēģus, bet mājiniekus poļus sakāva ar 5:1. Svētdien mūsu florbolistiem izšķirošajā mačā bija jātiekas ar Slovākijas valstsvienību, kura pieveica visas pārējās izlases. Šajā mačā pārliecinošāk darbojās mūsējie, svinot gūstot panākumu ar 4:1 un kļūstot par Sešu nāciju turnīra uzvarētājiem.

Kārlis Stukāns piedalījās visās piecās spēles, gūstot vienus vārtus un atdodot divas rezultatīvas piespēles. Markus Januševskis bija pieteikts četrās spēlēs, kuru laikā izcēlās ar vienu rezultatīvu piespēli. Viena rezultatīva piespēle arī Lielvārdes florbola audzēknim Tomam Akmeņlaukam, kurš tagad pārcēlies uz Talsiem. Viņš piedalījās trijās spēlēs.

Šis turnīrs bija pēdējā nopietnā pārbaude pirms pasaules čempionāta, kas šī gada decembrī norisināsies Zviedrijas pilsētā Malmē. Latvijas izlases sastāvs dalībai pasaules čempionātā vēl nav nosaukts.