Sestdiena, 21.09.2024 06:17
Mariss, Matīss, Modris
Piektdiena, 20. septembris, 2024 12:05

Skolēnu grupām nodrošināta atlaide vilciena biļetēm uz Enerģētikas muzeju un Energoefektivitātes centru

"Latvenergo"
Skolēnu grupām nodrošināta atlaide vilciena biļetēm uz Enerģētikas muzeju un Energoefektivitātes centru
Attēls - publicitātes
Piektdiena, 20. septembris, 2024 12:05

Skolēnu grupām nodrošināta atlaide vilciena biļetēm uz Enerģētikas muzeju un Energoefektivitātes centru

"Latvenergo"

Atbalstot izglītību un zinātkāri, AS "Latvenergo" un AS "Pasažieru vilciens" jaunajā mācību gadā turpina sadarbības projektu "Kāp vilcienā un dodies iepazīt energoefektivitāti Jūrmalā un enerģētikas attīstību Ķegumā!", nodrošinot klasēm atlaidi braucienam vilcienā.

Projekta laikā Latvijas izglītības iestāžu audzēkņiem un viņus pavadošajām personām vilciena pasažieru pārvadātājs "Vivi" nodrošina 50 procentu atlaidi vilciena biļetēm (vienā virzienā vai divos virzienos) ar vilcienu no jebkuras dzelzceļa stacijas uz Ķegumu (pietura "Ķegums") un Jūrmalu (pietura "Majori"), lai apmeklētu ekskursijas un izglītojošās nodarbības "Latvenergo" koncerna Enerģētikas muzejā Ķegumā un "Elektrum" Energoefektivitātes centrā Jūrmalā.

Enerģētikas muzejs Ķegumā skolēnu grupām piedāvā aizraujošas ekskursijas gida pavadībā, izzinot enerģētikas mantojumu un videi draudzīgas enerģijas ražošanu no atjaunīgajiem resursiem. Veicinot interesi par fiziku un dabaszinātnēm, Ķeguma HES interaktīvajā modelī skolēni var izzināt elektrostacijas uzbūvi un enerģijas ražošanas procesu, interaktīvajās spēlēs var simulēt ražotnes iedarbināšanu un uzzināt par zivju resursu atjaunošanu. Dažāda vecuma grupām muzejs piedāvā izglītojošas nodarbības – "Iepazīsti elektrību!", "Videi draudzīga enerģija", "Ekspedīcija muzejā", "Latvenergo – 85" u.c., kurās skolēni attīstīs pētnieciskās prasmes, savstarpējo sadarbību un radošu mācīšanos. Muzeja apmeklējums būs izzinošs piedzīvojums un enerģiski kopā pavadīts laiks ar klases biedriem!

"Elektrum" Energoefektivitātes centrs Jūrmalā piedāvā pārbaudīt 5.–12. klašu skolēnu zināšanas, izspēlējot ielaušanās spēli "Esmu efektīvs", tajā iekļauti gan matemātiski aprēķini, gan dabaszinību tematika. Savukārt 5.–7. klašu skolēniem tiek piedāvāta iespēja energoefektivitātes pasauli iepazīt ar dažādiem eksperimentiem un spēļu elementiem, piedaloties nodarbībā "Efektīvie detektīvi".

Šogad pilnveidots izglītojošo nodarbību piedāvājums ar "Ilgtspējīga pilsēta" – vidusskolēniem un "Uzveic enerģijas monstriņus" – pašiem mazākajiem. Vidusskolēni var iejusties pilsētas "Grīntauna" enerģētikas plānotāju kurpēs un pārbaudīt savas spējas vēja un saules parku plānošanā. Pašiem mazākajiem jeb pirmsskolas un sākumskolas vecuma bērniem tiek piedāvāta rotaļnodarbība ar multfilmas un spēļu elementiem – ar iespēju izmantot sagatavotu mācību materiālu, kā arī, iepriekš piesakoties, apmeklējot nodarbību klātienē.

Pieteikšanās – grupas (no 10 līdz 25 cilvēkiem) atbildīgajai personai piecas darba dienas iepriekš nepieciešams pieteikties ekskursijai, aizpildot pieteikumu elektroniski::

Apskatīt vilciena kustības grafiku un izvēlēties ērtāko reisu iespējams "Vivi" tīmekļvietnē www.vivi.lv un mobilajā lietotnē.