Svētdiena, 08.09.2024 03:01
Ilga
Ceturtdiena, 18. jūlijs, 2024 12:39

Skeču maratons Meņģelē

Dzintra Dzene, Ogres Vēstis Visiem
Skeču maratons Meņģelē
Foto: OVV
Ceturtdiena, 18. jūlijs, 2024 12:39

Skeču maratons Meņģelē

Dzintra Dzene, Ogres Vēstis Visiem

Meņģeles literāri radošā kopa apvieno cilvēkus, kuri prot sagādāt prieku gan sev, gan citiem. Nule kā plašākam skatītāju vērtējumam nodots skeču maratons. Rakstniece un meņģeliete Sarmīte Poikāne sociālo tīklu vietnē vēsta: «13. jūlijā mūsu pagasta estrāde gavilēja – Meņģeles literāri radošā kopa bija saaicinājuši kuplu ļaužu pulku, lai sagādātu tiem jautru sestdienu, prezentējot šajā gadā radīto literārā pūra daļu – pašu rakstītos skečus.

Skeču maratonu noskatījās krietns pulks vietējo un kaimiņu pagasta ļaužu. Vienlaikus parādījām, ka nupat iegūtais Viedā ciema statuss Meņģelei ir dots pelnīti.» Literāri radošā kopa darbojas otro gadu, tā izveidojusies, balstoties uz cilvēku patiesu vēlmi savus talantus apvienot un radīt kaut ko skaistu. «Paši radām, paši ar radīto dalāmies savos literārajos koncertuzvedumos, lepni pieminam mūsu skaistā pagasta vārdu. Mēs gribam, lai Meņģele skan!» – tā Sarmīte Poikāne.

OVV jau rakstīja, ka Meņģeles literāri radošā meistarklase tika izveidota pērn biedrības «LABizjūta» dibinātāju un radošās darbnīcas «Rozes māja» īpašnieku Daigas un Andra Eklonu īstenota neparasta un apjomīga projekta ietvaros, kur cita starpā literārajā meistarklasē piecu mēnešu laikā tapa dzejoļi un stāsti, kā arī trīs pašu uzrakstīti un izspēlēti, uz patiesiem notikumiem balstīti skeči – «Tā bija pirmā reize jeb Ar pīpi siena gubā», «Dzinējsuņa atlīdzība» un «Pārsteiguma dāvana».