Sestdiena, 21.09.2024 06:19
Mariss, Matīss, Modris
Piektdiena, 20. septembris, 2024 14:57

Ogres Vēstures un mākslas muzejs piedāvā jaunas izstāžu apskates iespējas

Ogres Vēstures un mākslas muzejs
Ogres Vēstures un mākslas muzejs piedāvā jaunas izstāžu apskates iespējas
Foto - www.ogresnovads.lv
Piektdiena, 20. septembris, 2024 14:57

Ogres Vēstures un mākslas muzejs piedāvā jaunas izstāžu apskates iespējas

Ogres Vēstures un mākslas muzejs

Lai nodrošinātu iespēju apskatīt izstādes plašākam interesentu lokam, Ogres Vēstures un mākslas muzejs ieviesis jaunus pakalpojumus – apmeklējumus, kas paredzēti tieši senioriem, kā arī iespēju apskatīt mākslas darbus arī ārpus muzeja telpām.

Piedāvājums senioriem

Muzejs piedāvā reizi mēnesī (24. septembrī, 15. oktobrī, 19. novembrī, 10. decembrī) plkst. 11.00 apmeklēt muzeju un speciālista pavadībā nesteidzīgā tempā apskatīt izstādes un dalīties pārdomās par redzēto.

Vairāk par šo piedāvājumu var uzzināt, zvanot uz tālr. 65024345 vai rakstot uz e-pasta adresi .

Muzejs ienāk mājās

Cilvēkiem, kuri paši nespēj apmeklēt muzeju, muzeja speciālisti ir sagatavojuši mākslas darbus, lai tos varētu aizvest līdz novada tālākajiem nostūriem, rādīt pansionātos, aprūpes centros, bibliotēkās u. c. vietās.

Līdz 2024. gada beigām šādā veidā var apskatīt mākslinieces Lauras Makabresku izstādi “Mierinājums”. Vairāk par šo piedāvājumu var uzzināt, zvanot uz tālr. 65024345 vai rakstot uz e-pasta adresi .

Izstādes

Līdz 29. septembrim Lielajā zālē (1.  stāvā) apskatāma izstāde “Sibīrijas liecības”, kas stāsta par komunistiskā okupācijas režīma noziegumiem pret Latvijas iedzīvotājiem. 24. septembrī plkst. 19.00 izstādi varēs labāk iepazīt kopā ar vēsturnieci Inesi Dreimani.

Līdz 20. oktobrim Mazajā zālē (2. stāvā) apskatāma izstāde par vēsturiski nozīmīgo kafejnīcu “Pie Zelta liepas”. Pēc izstādes apmeklējuma var saņemt 5% atlaižu kuponu, ieturot maltīti atjaunotajā kafejnīcā ‘’Pie Zelta liepas’’!

No 4. oktobra līdz 1. decembrim Lielajā zālē būs apskatāma starptautiskā Kauņas kaula porcelāna simpozija izstāde “Porcelāna identitāte”. 5. oktobrī plkst. 12.00 notiks kaula porcelāna meistarklase, ko vadīs Viļņas Mākslas akadēmijas profesors Remigijs Sedereviču.