Svētdiena, 08.09.2024 03:08
Ilga
Trešdiena, 24. jūlijs, 2024 12:10

Ogres teātrī top muzikāls uzvedums “Teātra karuselis”

Ogres teātris
Ogres teātrī top muzikāls uzvedums “Teātra karuselis”
FOTO: Ogresteātris.lv
Trešdiena, 24. jūlijs, 2024 12:10

Ogres teātrī top muzikāls uzvedums “Teātra karuselis”

Ogres teātris

Gatavojoties ikgadējiem Ogres pilsētas svētkiem, Ogres teātris vasarā turpina darbu pie 2024./2025. gada sezonas pirmā jauniestudējuma – muzikāla uzveduma TEĀTRA KARUSELIS, kurā skanēs jaunas un vecas, aizmirstākas un populāras dažādu laiku, žanru un stilu melodijas teātra aktieru dzīvajā izpildījumā.

Mums, latviešiem, ir divas lielas mīlestības – dziedāšana un teātris. Katram latvietim esot sava tautas dziesma, un katram latvietim ir vismaz viena dziesma, kurai tas zina vārdus visiem pantiem. Mums patīk dziedāt – koros, krogos, draugu pulkā, svētkos un jubilejās vai vienkārši pašiem sev par prieku, braucot auto vai esot dušā. Bet visos teātra svētkos mēs kopā dziedam “Lilioma” dziesmu. Sen jau jaunākās paaudzes nezina, no kurienes nāk šī dziesma un kas tas par “briedi uz kura vieta vēl brīva”. Leģendārā izrāde vecākajām paaudzēm palikusi vairs tikai atmiņās, bet  dziesma dzīvo savu  dzīvi: “Sanāk , sanāk, kas samaksājuši!” Lilioma karuselis turpina griezties, aicinādams tajā sēsties arvien jaunu publiku.

Muzikālajā uzvedumā “Teātra karuselis” skanēs jaunas un vecas, aizmirstākas un populāras dažādu laiku, žanru un stilu melodijas teātra aktieru dzīvajā izpildījumā. Katra izvēlētā dziesma iecerēta kā mazs stāsts, kā teatrāla ainiņa – gan priecīga, gan liriska, gan  pavisam dulla. Bet to visu vienos stāsts par teātri, par aktieriem un par mums visiem, kuriem patīk dziedāt un kuri nav aizmirsuši bērnības sajūtas, griežoties karuselī.

“Šajā dziesmu uzvedumā mēs vēlamies kopā ar skatītājiem izvizināties cauri laikiem, dažādiem mūzikas stiliem un noskaņām. Teātra karuseļa iekšā saucējs aicinās ieņemt vietas un ļauties priekam. Spilgta teatralitāte, neparasti dziesmu aranžējumi,  temperamentīgas dejas – to visu skatītājiem sola Ogres teātra “Karuselis”,” muzikālās programmas ieceri atklāj režisors Jānis Kaijaks, kurš uzvedumā būs redzams uz skatuves pie klavierēm.

Radošā komanda:
Režisors – Jānis Kaijaks
Muzikālā vadītāja – Ieva Mora
Māksliniece – Ilze Kupča-Ziemele
Horeogrāfe – Annija Dvēselīte
Izrādes radošā direktore – Ieva Rodiņa

Lomās: Madara Juška-Grundberga, Ieva Mora, Linda Lūsa, Lienīte Audare, Ramona Rubene, Lauma Straume, Edijs Čibels, Herberts Legants, Andris Peismalietis, Sandis Krapāns, Annija Norberte, Akvelīna Bērziņa

Izrādes Ogres pilsētas svētku 2024 programmā:
24. augustā plkst. 15:00 un 17:00 Ogres teātrī. Ieeja bez maksas!