Trešdiena, 23.10.2024 23:51
Daina, Dainida, Dainis
Trešdiena, 3. jūlijs, 2024 13:11

Ogres jaunieši devušies uz Eiropas Skolēnu mācību uzņēmumu finālsacensībām

OgreNet
Ogres jaunieši devušies uz Eiropas Skolēnu mācību uzņēmumu finālsacensībām
Foto: publicitāte
Trešdiena, 3. jūlijs, 2024 13:11

Ogres jaunieši devušies uz Eiropas Skolēnu mācību uzņēmumu finālsacensībām

OgreNet

Ogres Tehnikuma skolēnu mācību uzņēmums «Fortfull Group», kas izstrādājis inovatīvu rokas pulksteni vājredzīgiem cilvēkiem un personām ar funkcionāliem traucējumiem, šogad izcīnījis tiesības pārstāvēt Latviju Eiropas labāko skolēnu mācību uzņēmumu konkursā «GEN–E Europe», kas šogad norisināsies no 2. līdz 4. jūlijam Itālijā, Katānijā.

Kā jau ziņots, “Labākā SMU pārdošanas komanda” starp vidusskolām sevi pierādīja un balvu no RTU Riga Business school saņēma SMU “Fortfull Group” komanda no Ogres tehnikuma ar inovatīvu rokas pulksteni, kas paredzēts vājredzīgiem cilvēkiem un cilvēkiem ar funkcionāliem traucējumiem.

«Fortfull Group» radītajam pulkstenim ir SOS poga ar ierakstīšanas funkciju, attālinātās darbības SOS poga ar zvana, GSM/GPS izsekošanu un aplikāciju, sensori ar LED diodi tumšajam gada periodam, tas ir mitruma un putekļu drošs, ar integrētu bezvadu un vadu uzlādi. 

Uzņēmumā darbojas Edgars Kuļiņičs (vadītājs) Alberts Puls (Mārketinga un sabiedrisko attiecību vadītājs) un Vītauts Brods (Grafiskais dizaineris) (skolotāja Ineta Grīna).

«No vienas puses, gan mazliet pat negribējām iegūt 1. vietu, jo vēlējāmies vasarā nedaudz atpūsties, bet nu būs atkal jāiegulda liels darbs, lai aizbrauktu uz Eiropu. Noteikti tas būs tā vērts, un, protams, gatavosimies ar pilnu jaudu un atbildību, lai jau jūlija sākumā dotos uz Itāliju un aizstāvētu Latvijas godu,» stāsta Edgars pēc Latvijas Skolēnu mācību uzņēmumu konkursa.

Gatavošanās Eiropas konkursam ietvēra visu drukas materiālu pārtulkošanu angļu valodā, un mācīšanos arī sevi prezentēt angļu valodā. 

«Ja mums izdosies gūt panākumus arī Itālijā, tas, protams, būs nozīmīgi ne vien mums, bet arī izglītības organizācijai «Junior Achievement Latvia», kas kopā ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru organizēja «Jauno uzņēmēju dienas 2024» jeb «GEN–E Latvia» SMU finālu, kur noskaidroja Latvijas labākos SMU,» stāsta «Fortfull Group» vadītājs.

Ogrēnieši pārdevuši jau vairāk kā trīsdesmit rokaspulksteņus, un tos atzinusi ir arī Latvijas Neredzīgo biedrība.

«Fortfull Group» ir pirmais SMU no Ogres novada, kurš piedalīsies Eiropas SMU finālā. Konkurence būs liela – piedalīsies komandas vairāk nekā no 40 valstīm, bet ogrēniešiem ir visas iespējas sevi pierādīt.