Sestdiena, 21.09.2024 06:24
Mariss, Matīss, Modris
Piektdiena, 20. septembris, 2024 10:22

Nedēļas nogalē Ogres novadā gaidāmi daudzveidīgi kultūras un sporta pasākumi

Ogresnovads.lv / OgreNet
Nedēļas nogalē Ogres novadā gaidāmi daudzveidīgi kultūras un sporta pasākumi
Foto - pixabay.com
Piektdiena, 20. septembris, 2024 10:22

Nedēļas nogalē Ogres novadā gaidāmi daudzveidīgi kultūras un sporta pasākumi

Ogresnovads.lv / OgreNet

No 20. līdz 22. septembrim aicina uz daudzveidīgiem kultūras un sporta pasākumiem Ogres novadā: ekskursiju, izrādēm, meistarklasi, Dzejas dienām veltītiem pasākumiem, orientēšanās, skriešanas un citām sacensībām, kā arī Rudenāju svinēšanu.

20. septembrī

Plkst. 13.00 pie Sudrabu Edžus pieminekļa Dzejas dienām veltīts pasākums “Zelta spārniem lido vārdi”.

Plkst. 18.00 Ogres Centrālajā bibliotēkā notiks pasākums “Satiec dzeju Ogrē”, kurā piedalīsies un vienā dzejas ritmā ikvienam būs iespēja dejot ar dzejniekiem Ēriku Bērziņu, Martu Pujātu un Ivaru Šteinbergu.

Plkst. 18.00 Suntažu Kultūras namā notiks suntažnieces Guntas Babras grāmatas "Dzirkstošais veldzes avots" atvēršanas svētki. 

Latvijas Orientēšanās nakts Ikšķilē – reģistrācija jau no plkst. 18.30 pie Ikšķiles vidusskolas.

21. septembrī

Ekskursija "Pa Andreja Pumpura pēdām" – Ogres novada Tūrisma informācijas centrs aicina doties bezmaksas ekskursijā, kuras laikā būs iespēja apmeklēt rakstnieka dzimto Birzgales pagastu un ar jaunības dienām saistīto Lielvārdi.

Ogrē gaidāma Drošības diena skolēniem– no plkst. 10.00 līdz 12.00 pie Ogres novada pašvaldības policijas ēkas ar izklaidējošām un izglītojošām aktivitātēm tiks atgādināti drošības noteikumi uz ceļa un tie, kas ir jāievēro, atrodoties sabiedriskā vietā.

Plkst. 10.00 Madlienas vidusskolas sporta kompleksā notiks Jāņa Markevica piemiņas turnīrs zolītē.

Plkst. 11.00 Lēdmanes Tautas namā varēs noskatīties animācijas filmu "Pa dona Kihota pēdām". Tas ir neparasts un piedzīvojumu pilns ceļojums visai ģimenei, kas seko 11 gadus vecajam Alfonso, dona Kihota mantiniekam, un viņa trīs iedomātajiem trušiem, kuriem piebiedrojas Pančo un Viktorija.

Plkst. 12.00 Tomes bibliotēkā priecēs literāri muzikāls pasākums "Uz ceļa mīlestība dzīvo" ar Evitas Gūtmanes dzeju Dzintra Žanno muzikālajā ietērpā.

Plkst. 13.00 Ogres teātrī gaidāma Ērika Vilsona monoizrāde “Mana Magadana”. Tas būs veltījums Ogres novada politiski represētajiem – autobiogrāfisks stāsts par piedzimšanu Kolimas reģiona centrā Magadanā un bērnību pēc atgriešanās no izsūtījuma. 

Plkst. 14.00 Krapes Tautas namā notiks kļavu lapu cepuru izgatavošanas meistarklase kopā ar Valentīnu Reinieci. 

22. septembrī

Velocienītāji aicināti uz "Latvijas Valsts mežu" MTB un gravel maratona sezonas noslēdzošā posma sacensībām, kas norisināsies dabas parkā “Ogres Zilie kalni”. Pieteikšanās turpinās vietnē www.velo.lv.

Aicina piedalīties tradicionālajās skriešanas sacensībās "Izskrien Ogri 2024". Līdzīgi kā iepriekšējos gados, arī šogad pašiem mazākajiem būs iespēja sacensties 500 m distancē, savukārt tie, kuri vēlas var pārbaudīt savus spēkus, var doties 5 km un 10 km distancēs.

Plkst. 11.00 Ciemupes Tautas namā būs iespēja noskatīties animācijas filmu "Straume" par individuālistu Kaķi, kurš stājas pretī savām lielākajām bailēm un iemācās draudzēties un sadarboties ar dažādu raksturu zvēriem.

Plkst. 15.00 ikviens būs mīļi gaidīts Špakovska parkā uz Rudenāju svinēšanu kopā ar folkloras kopu "Artava", Ogres Danču klubu un Ogres Balto skolu. Būs danči, dziesmas un rotaļas, kā arī bukstiņputra.

Madlienā gaidāma Improvizācijas teātra izrāde un nodarbība ikvienam interesentam – no plkst. 15.00 Madlienas Kultūras namā esiet laipni aicināti iepazīties ar improvizācijas teātra mākslu, gan vērojot Improvizācijas akadēmijas audzēkņu izrādi, gan izmēģinot spēkus bezmaksas nodarbībā.

Plkst. 16.00 pie Andreja Pumpura Lielvārdes muzeja Tomes folkloras kopa “Graudi”, Lielvārdes folkloras kopa “Josta” un Andreja Pumpura Lielvārdes muzejs aicina kopā svinēt Baltu vienības dienu.

Plkst. 16.00 Ķeguma Tautas namā uz savu ceturto soloizrādi aicina Maksims Trivaškevičs.