Svētdiena, 08.09.2024 03:13
Ilga
Trešdiena, 24. jūlijs, 2024 16:46

Svētdien tiks atzīmēta Vecvecāku un senioru dienu

katolis.lv
Svētdien tiks atzīmēta Vecvecāku un senioru dienu
Foto: katolis.lv
Trešdiena, 24. jūlijs, 2024 16:46

Svētdien tiks atzīmēta Vecvecāku un senioru dienu

katolis.lv

Šo svētdien, 28. jūlijā, tiks atzīmēta ceturtā Pasaules vecvecāku un senioru dienu, kuras tradīciju iedibināja pāvests Francisks. Šogad kā šīs dienas moto un šai dienai rakstītā vēstījuma tēma ir izvēlēti psalma vārdi: “Nepamet mani, kad kļūšu vecs.”

Pāvests vēstījumā atgādina, ka Dievs nekad nepamet savus bērnus, arī tos, kuri ir sasnieguši lielu vecumu un kurus pamet spēki, kuriem sirmi kļūst mati un kuru sociālā loma vairs nav tāda kā agrāk, kad viņu dzīve kļūst mazāk produktīva un var šķist bezjēdzīga. Tāpat vēstījumā viņš mudina sekot Rutes piemēram, kura naatstāja veco Noemiju. Par to lasām Vecās Derības Rutes grāmatā.

“Rutes brīvība un drosme aicina mūs iet jaunu ceļu: sekosim viņas soļiem, dosimies ceļā ar šo jauno svešzemju sievieti un ar veco Naomiju, nebaidīsimies mainīt savus ieradumus un iztēloties citādu nākotni priekš saviem sirmgalvjiem,” aicina Francisks. “Lai mūsu pateicība ir veltīta visiem tiem, kuri ne bez grūtībām faktiski ir sekojuši Rutes piemēram un uzņemas rūpes par kādu gados vecu cilvēku, vai vienkārši ik dienas izrāda savu tuvību radiniekiem, vai paziņām, kuriem neviena vairs nav,” norādīts vēstījumā.

28. jūlija dievkalpojumos draudzes tiek mudinātas aizlūgt par sirmgalvjiem, vecvecākiem, visiem tiem vecajiem cilvēkiem, kas savas vecumdienas pavada vientulībā.