Sestdiena, 21.09.2024 06:17
Mariss, Matīss, Modris
Trešdiena, 4. septembris, 2024 09:10

Ogres rajona slimnīcas jaunumi

Dzintra Dzene, Ogres Vēstis Visiem
Ogres rajona slimnīcas jaunumi
Foto: OgreNet
Trešdiena, 4. septembris, 2024 09:10

Ogres rajona slimnīcas jaunumi

Dzintra Dzene, Ogres Vēstis Visiem

Novada un Ogres pilsētas svētki pacientu skaitu Ogres rajona slimnīcā nepalielināja. Lai gan svētki bija plaši apmeklēti, tie aizritēja samērā mierīgā gaisotnē, ar salīdzinoši zemu traumatismu. Tūdaļ pēc svētkiem sagaidīts vēl kāds priecīgs notikums – Ogres slimnīcas Dzemdību nodaļā pasaulē nācis šā gada 400. mazulis!

Meitenīte, kurai vārdiņu vecāki vēl domā, piedzima 27. augustā pulksten 23.56 un ir trešais bērniņš ikšķiliešu Sintijas un Rolanda ģimenē. Laist pasaulē mazuli tieši Ogres slimnīcas Dzemdību nodaļā bijusi jauno vecāku apzināta izvēle, jo šeit nodrošina profesionālu un individuālu aprūpi, kā arī augstu komforta līmeni.

Piedzimstot meitenīte svēra 3,8 kilogramus un bija 55 centimetrus gara. 

SIA «Ogres rajona slimnīca» valdes priekšsēdētājs Dainis Širovs norāda, ka ir sasniegts jauns rekords – pērn 400. bērniņš Ogres slimnīcas Dzemdību nodaļā pasaulē nāca tieši mēnesi vēlāk – 27. septembrī. D. Širovs vēl jaundzimušajai stipru veselību, vecākiem mīlestību, viņu audzinot, un saka paldies visai lieliskajai Dzemdību nodaļas komandai, kas bija kopā ar jauno ģimeni šajā īpašajā brīdī, – ginekoloģei, dzemdību speciālistei Kristinai Bojutai, vecmātei Santai Popenkovai, pediatrei Alisei Jakovļevai, medicīnas māsai Annai Mihno un māsu palīdzei Zanei Palčejai. 

Kā jau ierasts, piemiņai par šo svarīgo notikumu Ogres rajona slimnīcas vadība dāvinās jaundzimušā krekliņu ar uzrakstu «Esmu dzimis Ogres rajona slimnīcā!». 

Informējot par citām aktualitātēm, slimnīcas vadītājs stāsta, ka aizvadītajā novada un pilsētas svētku nedēļā slimnīcā uzņemti 97 pacienti un visās nodaļās ir pieejamas brīvas vietas. Četriem pacientiem konstatēta saslimšana ar «Covid-19» infekciju. Ik pa laikam ar to saslimst arī mediķi, bet vieglā formā. 

Slimnīcas Uzņemšanas nodaļā vērsušies pacienti ar urīnceļu sastrutojumu, varikozām vēnām, hipertonisku krīzi, funkcionāliem traucējumiem, aukstuma pumpām, kuņģa čūlu, cukura diabēta paasinājumu un citām slimībām. 

Kādam vīrietim, strādājot ar fleksi, acī ieskrējusi skaida, kāds cits iegriezis plaukstā, pļaujot ar elektrisko trimeri, bet kāds sasitis plaukstu pret sienu. 1954. gadā dzimušu sievieti slimnīcā nogādājusi Neatliekamā medicīniskā dienesta (NMPD) brigāde – kundze ēdusi plovu un aizrijusies ar gaļu, bet 1961. gadā dzimušam vīrietim rīklē iedūrusies asaka. 1963. gadā dzimusi sieviete ar verdošu ūdeni apdedzinājusi pēdu un celi. Savukārt nepilngadīgais bērnudārzā braucis ar skrejriteni un sasitis galvu, bet cits bērns pirmsskolas izglītības iestādē pret skapi pārsitis pieri, bet 2010. gadā dzimušam pusaudzim pārsists deguns. 2015. gadā dzimusi meitene bērnu laukumā sasitusi plaukstu. 1998. gadā dzimis vīrietis pilsētas svētku laikā izmantojis atrakciju sitiena spēka mērīšanai un sitot salauzis labo roku, bet pie kafejnīcas Ogrē, Brīvības ielā, noticis kautiņš un persona saņēmusi sitienus pa seju un galvu, gūstot virspusējas brūces pierē un pakausī. 2008. gadā dzimis nepilngadīgais kritis alkohola reibumā un guvis brūci apakšžoklī. Kritis arī 2001. gadā dzimis jaunietis, kuram konstatēta sista brūce degunā un 2,53 promiles stiprs reibums. Savukārt 2004. gadā dzimis puisis, sitot pa stiklu, sagriezis roku. No brūces sašūšanas viņš atteicās. NMPD brigāde pēc pāris stundām viņu atkārtoti nogādāja slimnīcā, un šoreiz cietušais vēlējās, lai brūci tomēr sašuj. Pilsētas svētku laikā arī 2005. gadā dzimusi meitene naktī, braucot ar skrejriteni, guvusi traumu, jāpiebilst, ka arī viņai konstatēts 1,59 promiles stiprs alkohola reibums. NMPD slimnīcā nogādāja arī 2005. gadā dzimušu apreibušu jaunieti alkohola reibumā, kuru kāds esot piekāvis. Kur un kā tas noticis, viņš neatceroties.