Otrdiena, 22.10.2024 22:16
Airisa, Irīda, Īrisa
Piektdiena, 18. oktobris, 2024 16:13

Ogres rajona slimnīcā sagaidīts šī gada 500. mazulis

Ogresnovads.lv
Ogres rajona slimnīcā sagaidīts šī gada 500. mazulis
Foto - www.ogresnovads.lv
Piektdiena, 18. oktobris, 2024 16:13

Ogres rajona slimnīcā sagaidīts šī gada 500. mazulis

Ogresnovads.lv

Ogres rajona slimnīcas Dzemdību nodaļā 17. oktobrī plkst. 8.08 pasaulē ir nācis šī gada 500. mazulis. Tas ir puisītis Renārs, kurš dzimšanas brīdī svēra gandrīz 3,5 kg un bija 56 cm garš. Renāram ir vecāka māsiņa, kas arī nākusi pasaulē tieši Ogrē.

Piemiņai par šo svarīgo notikumu Ogres novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Egils Helmanis aicināja ģimeni neapstāties pie sasniegtā, no pašvaldības puses solot sekmēt bērniem un ģimenēm patīkamu vidi kā pilsētā, tā novadā.

E. Helmanis mazulim dāvāja ogrēnietes un latviskās dzīvesziņas kopas “Silavoti” dalībnieces Idas Aigas Kronbergas izveidotās mājmācības grāmatas “Jāņa un Saules dziesmas” un “Vilcēns RaDa un Saules muzikālā skola”, kuru mērķis ir caur latvju dainām iepazīt mūsu tautas pamatvērtības, apgūt tās un izmantot ikdienā. Šīs grāmatas tiks dāvinātas arī citiem jaundzimušajiem Ogres rajona slimnīcā, kā arī Ogres novada Izglītības pārvaldei, Ogres Centrālajai bibliotēkai, Ogres novada Sociālajam dienestam tālākai dāvināšanai pirmsskolas un pamatskolas izglītības iestādēm, bibliotēkām u.c.

Savukārt SIA “Ogres rajona slimnīcas” vadība puisēnam dāvāja jaundzimušā krekliņu ar uzrakstu “Esmu dzimis Ogres rajona slimnīcā!”. Dāvanas saņemt ģimene bija deleģējusi Renāra tēti.

Pagājušajā gadā slimnīcā 500. mazulis nācis pasaulē 29. novembrī, šogad tas noticis krietni agrāk. “Visā valstī dzemdību skaits samazinās, bet Ogrē pieaug. Ir liels gandarījums par to, ka topošās māmiņas bērniņa nākšanai pasaulē izvēlas tieši mūsu slimnīcu. Tas nozīmē, ka mums uzticas, un šī uzticība ir augsts mūsu iestādes speciālistu darba novērtējums,” uzsver Ogres slimnīcas valdes priekšsēdētājs Dainis Širovs. 

Jāatzīmē, ka šogad aprīlī tika atklāta jaunizbūvētā Ogres rajona slimnīcas Dzemdību nodaļa, kurā ir pieejams paplašināts pakalpojumu klāsts, uzlaboti apstākļi gan jaunajiem vecākiem, gan darbiniekiem. Pēdējos gados slimnīcā ir viens no augstākajiem pieņemto dzemdību rādītājiem Latvijā starp lokālajām un arī reģionālajām slimnīcām, un, kā redzams, pieprasījums pēc slimnīcas kvalitatīvās un augsti profesionālās komandas darba, sagaidot bērniņu piedzimšanu, pieaug.