Otrdiena, 22.10.2024 22:31
Airisa, Irīda, Īrisa
Otrdiena, 22. oktobris, 2024 09:17

Laiks vēsāks, pacientu vairāk

Dzintra Dzene, Ogres Vēstis Visiem
Laiks vēsāks, pacientu vairāk
Foto: OgreNet
Otrdiena, 22. oktobris, 2024 09:17

Laiks vēsāks, pacientu vairāk

Dzintra Dzene, Ogres Vēstis Visiem

Ogres slimnīcā līdz ar rudenīgu laiku pieaudzis pacientu skaits. Pie vainas nav tikai vīrusu saslimšanas un hroniskas kaites, bet arī sadzīviska rakstura traumas un pārmērīga aizraušanās ar alkoholiskajiem dzērieniem.

SIA «Ogres rajona slimnīca» valdes priekšsēdētājs Dainis Širovs informē, ka septembrī Ogres slimnīcā kopumā ārstējušies 485 pacienti un pasaulē nākuši 60 mazuļi – 32 zēni un 28 meitenes, un tikko jau sagaidīts šā gada piecsimtais Ogres slimnīcas Dzemdību nodaļā dzimušais bērniņš. Šāds šajā medicīnas iestādē piedzimušo skaits citus gadus fiksēts krietni vēlāk. 

Stāstot par slimnīcas Uzņemšanas nodaļas ikdienu, D. Širovs informē, ka aizvadītajā nedēļā mediķu palīdzība bijusi nepieciešama vairākiem pacientiem ar potītes un pēdas sastiepumiem. Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta brigāde no Ausekļa prospekta Ogrē slimnīcā nogādāja 1985. gadā dzimušu vīrieti, kurš piekauts – sists ar dūrēm. Cietušajam konstatēts galvas smadzeņu satricinājums un sista brūce pierē. Savukārt 1947. gadā dzimušai sievietei sejā – kreisajā plakstiņā zem acs – iekodis pašas suns, kurš bijis potēts, bet 1988. gadā dzimis vīrietis vērsies ar sūdzību par mušu labajā ausī. Uzņemšanas nodaļas ārsts patiesi konstatējis, ka vīrieša labās auss ejā ir muša bez dzīvības pazīmēm... 

Mediķu palīdzība bijusi nepieciešama arī vīrietim, kurš vairākas nedēļas lietojis alkoholiskos dzērienus, līdz sākušās krampju lēkmes. Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta brigāde slimnīcā nogādāja arī 1960. gadā dzimušu sievieti, kura tik ilgi bija lietojusi alkoholiskos dzērienus, līdz viņai radušies psihiski uzvedības traucējumi.